Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στην απόφαση του Eurogroup

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί και οι θριαμβολογίες για το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup. Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο. «Άλλη μια φορά, η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Άλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της.

Όλα παραπέμπονται για το μέλλον» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί «πέτυχε» να έρθει η τρόικα (τώρα κουαρτέτο) στην Ελλάδα. Δεσμεύτηκε βέβαια για προνομοθέτησει σε μειώσεις του αφορολόγητου, περικοπές των κύριων συντάξεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Με στόχο, να «ικανοποιηθεί το ΔΝΤ», το οποίο δηλώνει ότι θα επιμείνει στις απόψεις του».Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε:«Οι μάχες καταλήγουν σε νίκες ή ήττες. Και στην Ελλάδα του Τσίπρα σε… μετονομασίες. Νέο μείγμα πολιτικής θα αποκαλούνται πλέον τα νέα μέτρα».

Η Ένωση Κεντρώων συστήνει στην κυβέρνηση «να προσέξει μήπως κλαίει την άλλη εβδομάδα» διότι όπως επισημαίνει οι δανειστές ζητούν μεταρρυθμίσεις τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει. «Τώρα όμως δεν θα μπορούμε να αδρανούμε, υπάρχουν “οι κόφτες και οι υπερ-κόφτες και τα υπερ-ταμεία”. Να προσέξει η κυβέρνηση μήπως πανηγυρίζει σήμερα και κλαίει την επόμενη εβδομάδα»..Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού κάνει λόγο και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «όλα όσα διαρρέει η κυβέρνηση για ”μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος” και ”αντισταθμιστικά μέτρα”, είναι μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, μόνο που δεν πείθει πια κανέναν»