Οι αντιδράσεις στα όσα είπε ο Τσίπρας στο Υπουργικό

Για «αποτυχημένη απολογία για την πολιτική του» έκανε λόγω η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Ούτε μια λέξη για τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε μια λέξη για την περικοπή των συντάξεων και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ούτε μια λέξη για τα σκληρά μέτρα που έχουν την υπογραφή του» αναφέρει η ανακοίνωση της οδού Πειραιώς καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δήλωνε κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν, ότι δεν θα επιβάλει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «ανικανότητα και ιδεοληψίες «λέγοντας χαρακτηριστικά πως με «τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση».
«Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης παραμένουν οι απαιτήσεις των δανειστών» είναι το σχόλιο του Περισσού. Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει πως «το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η εκτίναξη της φτώχειας του λαού, ενώ πάνω στο τραπέζι θα παραμένουν και οι άλλες απαιτήσεις του κεφαλαίου, έτσι όπως εκφράζονται από το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΣΕΒ στη χώρα μας».
Για «ανοιχτά ζητήματα στα εργασιακά, την πώληση της ΔΕΗ, την ανυπαρξία επενδύσεων και την μηδαμινή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις» κάνει λόγο η Ένωση Κεντρώων και διερωτάται να «θεωρεί στα αλήθεια, η κυβέρνηση ότι οι ξένοι θα συζητήσουν για το χρέος χωρίς πρόοδο επί όλων αυτών των ζητημάτων;». Η Χρυσή Αυγή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε τίποτα «για την σφαγή στις συντάξεις, την εγκληματική φορολόγηση σε βάρος των πολιτών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».