Οι Αμερικανικές ειδικές απελευθέρωσαν γυναίκα ”σκλάβα του σεξ” των τζιχαντιστών! (Video)

Οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή σκοτώνοντας περισσότερους από 50 τζιχαντιστές ανάμεσα τους και ηγετικό στέλεχος του ΙΚ, ενώ κατάφεραν να απελευθερώσουν γυναίκα ”σκλάβα του σεξ”.

Ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των 4αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Αμπού Σαγιάφ ήταν ο οικονομικός εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, αφού διαχειριζόταν τα έσοδα των Τζιχαντιστών από το λαθρεμπόριο πετρελαίου και άλλες παράνομες ενέργειες.

Η σύζυγός του, Ουμ Σαγιάφ, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιδρομής, καθώς πιστεύεται ότι ήταν συνεργός στην παράνομη κράτηση μιας γυναίκας Γιαζίντι που διασώθηκε από τον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η νεαρή που έσωσαν οι στρατιώτες πιστεύεται ότι ήταν μία από τις αιχμάλωτες γυναίκες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος ως «σκλάβες του σεξ».

3Όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, η επιχείρηση έγινε με προσωπική εντολή του Μπαράκ Ομπάμα και κατά τη διάρκειά της δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των Aμερικανών στρατιωτών. Επίσης, η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν προειδοποίησαν εγκαίρως τη συριακή κυβέρνηση, ούτε συνεργάστηκαν μαζί της στην επιχείρηση.

“Η αμερικανική κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε με το συριακό καθεστώς, ούτε τους ενημερώσαμε εγκαίρως για αυτή την επιχείρηση”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπερναντέτ Μίχαν.

Έχουμε προειδοποιήσει το καθεστώς Άσαντ να μην ανακατεύεται στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις μας εναντίον του ΙΚ στο εσωτερικό της Συρίας“, είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι “το καθεστώς Άσαντ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι εταίρος στη μάχη κατά του ΙΚ”.

Το CNN μετέδωσε ότι Αμερικανοί κομάντος πέταξαν με ελικόπτερο στην ανατολική Συρία για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, στην ίδια επιχείρηση στην ανατολική Συρία οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 12 μαχητές του ΙΚ.