Οι αλλαγές που αναμένεται να δούμε στο νέο iPhone 7

Οι φαν της Apple μετρούν πλέον αντίστροφα, καθώς η εταιρεία έστειλε τις προσκλήσειςστους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την παρουσίαση του πλέον δημοφιλούς προϊόντος της, του iPhone 7. Η νέα γενιά του smartphone θα παρουσιαστεί στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Σαν Φρανσίσκο.

Λόγω της δημοφιλίας του iPhone, οι φήμες που προηγούνται κάθε φορά της παρουσίασης πέφτουν βροχή, με ειδικούς και μη να κάνουν υποθέσεις και να παρουσιάζουν όσα στοιχεία μπορούν να συλλέξουν για τα χαρακτηριστικά και τη σχεδίαση της νεότερης συσκευής.

Ας δούμε λοιπόν τι γνωρίζουμε για το νέο iPhone 7 πριν την επίσημη παρουσίασή του την επόμενη βδομάδα.

Αρχικά, αναμένεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη οθόνης στο δρόμο που η εταιρεία έχει χαράξει εδώ και καιρό, δηλαδή την κανονική έκδοση 4,7 ιντσών και μια με την προσθήκη «Plus» που θα έρχεται με 5,5 ίντσες.

Για πρώτη φορά χωρίς θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις φήμες τα δύο νέα iPhone θα έχουν σχεδόν όμοιο εξωτερικό σχεδιασμό με τα iPhone 6S και 6S Plus, βελτιωμένες κάμερες με σύστημα δύο φακών για την έκδοση Plus, ενώ θα έχει αφαιρεθεί και η κλασική θύρα ακουστικών των 3,5 χιλιοστών που υπήρχε στη συσκευή από την πρώτη κιόλας γενιά της!

iphone1A

Η τελευταία αλλαγή θεωρείται και η πλέον αμφιλεγόμενη. Σε περίπτωση που η φήμη επαληθευτεί, αυτό θα σημαίνει ότι πλέον τα ακουστικά θα συνδέονται στη συσκευή μέσω του Lightning connector, κάτι που θα καθιστά όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια ακουστικών που ήδη διαθέτουμε (πλην φυσικά των ασύρματων) άχρηστα με τη νέα συσκευή, εκτός βέβαια κι αν κυκλοφορήσουν στην αγορά ειδικοί αντάπτορες.

iphone3

Βέβαια μια τέτοια κίνηση, θα δώσει ορισμένες νέες δυνατότητες στα ακουστικά που θα συνδέονται με τη συσκευή, καθώς η θύρα Lightning μπορεί να μεταφέρει ενέργεια. Έτσι για παράδειγμα μπορεί τα ακουστικά να διαθέτουν τεχνολογία αφαίρεσης περιβαλλοντικού θορύβου (noise cancelling). Από την άλλη, η αφαίρεση της θύρας θα επέτρεπε στην Apple είτε να λεπτύνει τη συσκευή, είτε να την εξοπλίσει με μεγαλύτερη κι άρα πιο ισχυρή μπαταρία. Επιπλέον, έχει ακουστεί η ιδέα της προσθήκης δεύτερου ηχείου εκεί που μέχρι σήμερα βρισκόταν η θύρα.

Νέο τσιπ, αδιαβροχοποίηση και αλλαγή στη βασική έκδοση

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών του iPhone 7, αναμένεται να δούμε τη χρήση του νεότερου και ταχύτερου τσιπ A10, νέα θύρα Smart Connector για σύνδεση με επιλεγμένα αξεσουάρ (πιθανότατα μόνο στα μοντέλα Plus), αδιαβροχοποίηση, μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης στη βασική έκδοση (αρχίζοντας για παράδειγμα από τα 32GB αντί για τα 16GB) και μεγαλύτερη μνήμη RAM.

iphone5

Διπλό σύστημα φακών για καλύτερες λήψεις φωτογραφιών

Παρά τις παραπάνω αλλαγές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει πέσει κυρίως στην κάμερα με το φημολογούμενο διπλό σύστημα φακών που ενδέχεται να δούμε στην έκδοση Plus. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι η Apple κάνει νύξη για την αλλαγή στην πρόσκληση για την παρουσίαση που απέστειλε τη Δευτέρα.

iphone4

Το νέο σύστημα ίσως φέρει οπτικό ζουμ, αλλά και δυνατότητα λήψης φωτεινότερων φωτογραφιών με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, καθώς οι δύο φακοί θα καταγράφουν με διαφορετικό τρόπο τα χρώματα και κατόπιν οι λήψεις θα συνενώνονται σε μια καλύτερη τελική φωτογραφία.

Αναβαθμισμένο πιστεύεται ότι θα είναι ακόμη το «home button» καθώς θα αντιλαμβάνεται το διαφορετικό βαθμό πίεσης, μια τεχνολογία που φέρνει στο νου το «Force Touch» που είδαμε στις οθόνες των νεότερων iPhone.

Το iPhone 7 ίσως να μην ονομάζεται… iPhone 7

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι φήμες θέλουν την Apple να μην προσθέτει το «7» στην κατάληξη της ονομασίας του νέου iPhone, αλλά να δίνει ένα όνομα του τύπου iPhone 6SE, υποδεικνύοντας εμμέσως απλά μια βελτιωμένη εκδοχή του iPhone 6s. Με τον τρόπο αυτό, η Apple θα κρατήσει την ονομασία «iPhone 7» για το μοντέλο του 2017, όποτε και θα παρουσιάσει ένα ριζικά ανανεωμένο και σχεδιαστικά τηλέφωνο.