Οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πάντα αργοπορημένοι…

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι πάντα αργοπορημένοι. Άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν στα ραντεβού  τους τελευταίοι και καταϊδρωμένοι.

Όμως η αργοπορία είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι. Είναι χαρακτηριστικό με το οποίο  γεννιέσαι  και κυκλοφορεί στο DNA σου και φυσικά δεν σε κάνει και τόσο αρεστό στον κύκλο σου!

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άλλοι, αυτοί που παραπονιούνται για την ταλαιπωρία που τους προκαλούν οι αργοπορημένοι φίλοι τους πρέπει να μάθουν πως  δεν το κάνουν επίτηδες.

Απλά  δεν έχουν την ίδια σχέση με το χρόνο όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Ας πούμε πως η κοινή ώρα που χρησιμοποιείτε όλοι οι άλλοι, αυτό το περίφημο GMT (Greenwich Meantime) δεν είναι η ώρα που αναγνωρίζουν οι αργοπορημένοι… Αυτοί βρίσκονται στην ζώνη NOT (Never On Time) και σε αυτή τη ζώνη ζουν μια ώρα πίσω από εσάς…

Γι’ αυτό μην κατακρίνετε τους φίλους σας αυτούς, απλά δώστε τους το ραντεβού  μια ώρα νωρίτερα και υπολογίστε την καθυστέρησή τους. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα ραντεβού που δεν θέλετε να αργήσουν.

Ακόμα και επιστήμονες  το αναγνωρίζουν λέγοντας “οι περισσότεροι άνθρωποι που καθυστερούν το κάνουν σε όλη τους την ζωή και αυτό γίνεται σε κάθε δραστηριότητά τους. Δεν θα έπρεπε να το παίρνουν προσωπικά εκείνοι τους οποίους στήνουν! Επιπλέον υπάρχουν μελέτες που έχουν αποδείξει πως υπάρχει συσχετισμός συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου, με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο”

Οπότε όλοι εσείς που τους  θεωρείτε αγενείς και χωρίς τρόπους, θα πρέπει τώρα να σκεφτείτε την πιθανότητα η απάντησή σας στην αιώνια επίθεση του “πάλι άργησες” να είναι ένα νευρολογικό θέμα και όχι επιλογή μας!

Επιπλέον, όλοι αυτοί που είναι μονίμως αργοπορημένοι, είναι ατέρμονα αισιόδοξοι! Γιατί τους αισιόδοξους, η μέρα δεν είναι γκρίζα, είναι διαχειρίσιμη και προσπαθούν να μην την περιορίζουν μέσα σε αυστηρά προγράμματα! Επίσης τους αρέσει να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως και να τα διεκπεραιώνουν όσο καλύτερα μπορούν.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του San Diego, στηρίζει πως υπάρχει σύνδεση της αργοπορίας με τους ανθρώπους τύπου Β. Οι άνθρωποι τύπου Β είναι εκείνοι που είναι πιο χαλαροί, λιγότερο αγχωμένοι και απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή τους.

Λένε δε, πως η ιστορία, είναι ένας κύκλος, όπως κι η ζωή. Γι΄αυτό αν οι φίλοι σας είναι συνήθως αργοπορημένοι, αναθεωρείστε τη στάση σας και  συμβιβαστείτε έτσι ώστε να  εκτιμήσετε  όλα τα άλλα τους προσόντα.