Οι ΑΒΒΑ επανενώνονται και μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ

Οι ΑΒΒΑ επανενώνονται και μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ

Οι ΑΒΒΑ είναι ένα σουηδικό pop μουσικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στη Στοκχόλμη το 1972 από τους Ανιέτα Φέλτσκογκ, Μπιόρν Ουλβίους, Μπένι Άντερσον και Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ.

Το όνομα του συγκροτήματος είναι ένα αρκτικόλεξο από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των μελών της μπάντας και μερικές φορές στυλιζαρισμένη ως το σήμα κατατεθέν ᗅᗺᗷᗅ. Είναι ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής, ανεβαίνοντας στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο την περίοδο 1975-1982. Είναι επίσης γνωστοί για τη νίκη τους στη Eurovision το 1974, την πρώτη της Σουηδίας στην ιστορία του διαγωνισμού και παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει λάβει μέρος ποτέ στο διαγωνισμό.

Οι ABBA έχουν πουλήσει πάνω από 381 εκατομμύρια άλμπουμ και σίνγκλ σε όλο τον κόσμο επίδοση που τους καθιστά από τους πρώτους σε πωλήσεις μουσικούς όλων των εποχών, το δεύτερο σε πωλήσεις συγκρότημα όλων των εποχών και το πλέον επιτυχημένο στην ιστορία σουηδικό μουσικό καλλιτεχνικό σχήμα.

Το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1982. Το 1999, η μουσική των ΑΒΒΑ προσαρμόστηκε στο επιτυχημένο μιούζικαλ Mamma Mia! που περιόδευσε σε όλο τον κόσμο. Η ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε το 2008 ήρθε πρώτη σε εισπράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη τη χρονιά.

Στις 27 Απριλίου 2018 ανακοινώθηκε ότι το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει δύο νέα τραγούδια μετά από 35 χρόνια απουσίας, με το πρώτο – “I still have faith in you” και “don’t shut me down”.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι λόγω κορωνοϊού, τα τραγούδια αυτά δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν το 2021.