Οικονομία και κυπριακό συζήτησαν Λιλλήκας με Σαμαρά και Παπούλια

Οικονομία και κυπριακό ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις συναντήσεις του υποψήφιου Γιώργου Λιλλήκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Ανέφερε ότι συζητήθηκαν και με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τεχνικά ζητήματα που άπτονται της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας μέσα από τη σύμβαση και χαρακτήρισε σημαντική για την Κύπρο την εμπειρία της Ελλάδας.

Στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Παπούλια, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε επίσης στην οικονομία, λέγοντας ότι στην Κύπρο υπήρχε ανησυχία για το μνημόνιο της Ελλάδας με την τρόικα και τώρα, η Λευκωσία συζητά τη δική της συμφωνία, ακολουθώντας την Αθήνα «κατά πόδας».

Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Παπούλια, ο κ. Λιλλήκας σε δήλωση του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα χρόνια φιλίας του με τον Έλληνα Πρόεδρο, που μετρούν από το 1996. Ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου Παπούλια όσον αφορά το Κυπριακό και πρόσθεσε την κοινή ανησυχία μήπως υπάρξει διασύνδεση της οικονομικής κρίσης με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.