Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης και Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλες, με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker.

Ο Πρόεδρος  συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου που η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Συζήτησαν επίσης για την οικονομία και τη πρόοδο που παρουσιάζει η Κύπρος. Τόνισαν επίσης  τη  συνεπή υλοποίηση των μνημονιακών  υποχρεώσεων της Κύπρου. Ο Πρόεδρος έκφρασε την ελπίδα ότι   “το συντομότερο, να καταστεί δυνατόν να φύγουμε από δεσμεύσεις ή και πρόνοιες, οι οποίες προκάλεσαν και προκαλούν επώδυνες θυσίες στο λαό μας”.

Επίσης Αναστασιάδης και Γιούνκερ συζήτησαν  τη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο για την Κύπρο, για το οποίο, όπως είπε, “αφού συνομιλήσαμε και αφού ο κ. Juncker έχει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, ο ίδιος θα αποφασίσει ποιον εκ των δύο θα καλέσει για συνέντευξη προκειμένου να του ανατεθεί, κατά την άποψή μου, ένα εκ των σημαντικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.