Οικολόγοι: 2 χρόνια από τη δράση του Μεταξά χωρίς ανάληψη ευθύνης από την Αστυνομία

Σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρουν ότι δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου, χωρίς θεσμικές αλλαγές και ανάληψη ευθύνης από την Αστυνομία

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που εντοπίστηκε η πρώτη σορός των θυμάτων του δολοφόνου γυναικών, της Mary Rose Tiburcio, σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού. Μια τραγική αποκάλυψη που έμελλε να είναι η αρχή μιας σειράς εξιχνιάσεως φόνων που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απλά «εξαφανίσεις» γυναικών και παιδιών.

Η δράση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, έφερε στην επιφάνεια τα λάθη και τις παραλείψεις της Αστυνομίας όσον αφορά τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών και παιδιών. Εξ αιτίας των λαθών ένας υπουργός παραιτήθηκε και ένας αρχηγός Αστυνομίας παύθηκε. Δυο χρόνια αργότερα και μετά από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το περιστατικό, καμία ποινική ή πειθαρχική δίωξη έγινε.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και η Γενική Εισαγγελία παραμένουν εκτεθειμένες μέχρι και σήμερα. Η «μαύρη επέτειος» της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου στο νησί μας, είναι μια τραγική υπενθύμιση των κενών που εξακολουθούν να υφίστανται και κανείς δεν λέει να διορθώσει.