Οικολόγοι: Όλοι οι υπαίτιοι της κρίσης να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, θεωρεί ότι βρισκόμαστε  προς τη σωστή κατεύθυνση  αλλά αργοπορημένα για την απόφαση για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων για την πρόκληση των τεραστίων ζημιών στο τραπεζικό σύστημα. Την ίδια ώρα σημειώνει την ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρίας όλων όσοι ευθύνονται για την κατάσταση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο ΓΓ και βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι «οι εξελίξεις σε σχέση με το πάγωμα των λογαριασμών των στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως ήρθαν πολύ αργοπορημένα, γιατί αυτό έπρεπε να γίνει πριν ενάμιση μήνα και θεωρούμε ότι η καθυστέρηση δεν βοηθά».

Εξέφρασε παράλληλα τη θέση πως πρέπει να γίνει άμεσα το πάγωμα των λογαριασμών, ακόμα και να μπουν στο stop list των αεροδρομίων, τα ονόματα «όλων των στελεχών των τραπεζών που εμπλέκονται στην οικονομική καταστροφή, πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες».

«Όλοι πρέπει να τύχουν της ίδιας αυστηρής μεταχείρισης, με δέσμευση των περιουσιών τους και περιορισμό της μετακίνησης τους, ώστε να είναι εδώ όταν θα δικαστούν» είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι «όλοι πρέπει να περάσουν μέσα από τη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν, γιατί η τιμωρία είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Οι δηλώσεις Περδίκη έγιναν στο περιθώριο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου, στις 16 Ιουνίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας για άνοιγμα του Κινήματος στην κοινωνία και στους ενεργούς πολίτες, με τον τίτλο «Με το πράσινο ξαναξεκινάμε – Πάμε μπροστά με το πράσινο».

Όπως είπε ο βουλευτής των Οικολόγων, «το μήνυμα το οποίο θέλουμε να στείλουμε προς την κοινωνία είναι ότι δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, ούτε για μαράζι και ηττοπάθεια, αλλά είναι η ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι οι πολίτες πάνω σε στέρεες πολιτικές και ιδεολογικές βάσεις, πάνω σε ένα ξεκάθαρο πράσινο αειφόρο πολιτικό πλαίσιο, εκτιμώντας την παρουσία και τη δράση μιας πολιτικής ομάδας που απέδειξε την τιμιότητα και την καθαρότητα της, που άντεξε στο χρόνο γιατί ουδέποτε έμπλεξε με σκάνδαλα και άλλες βρωμιές κι αυτή η πολιτική ομάδα κάνει πρόσκληση προς την κοινωνία να στηριχθεί και να δυναμώσει για το καλό αυτό του τόπου, αυτού του λαού»