Οικολόγοι: Το πόρισμα Νικολάτου να παραδοθεί στη Βουλή χωρίς «μαύρα σημεία»

Οικολόγοι: Το πόρισμα Νικολάτου να παραδοθεί στη Βουλή χωρίς «μαύρα σημεία»

Η Επιτροπή Νικολάτου, παρέδωσε το πόρισμα για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων όπως υποσχέθηκε. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόθεση λογοκρισίας του πορίσματος, όπως έγινε και με το ενδιάμεσο πόρισμα. Είναι αδιανόητο να καλύπτονται τα ονόματα εταιρειών και δικηγορικών γραφείων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων».

Με αυτή την πρακτική που εφαρμόζει ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και ούτε δικαιολογείται τέτοιου είδους «λογοκρισία». Για ακόμη μια φορά υπογραμμίζουμε πως το πόρισμα πρέπει να δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος  του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε τα εξής:

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σκοπεύουμε να καταθέσουμε γραπτώς αίτημα μας στην σύσκεψη αρχηγών, όταν ξεκινήσει τις εργασίες της η Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να κατατεθεί απευθείας στην Βουλή και στην ολότητά του το πόρισμα χωρίς αφαίρεση στοιχείων από την Νομική Υπηρεσία. Η εξέταση και συζήτηση του θέματος των πολιτογραφήσεων μέσω του προγράμματος «χρυσών διαβατηρίων» πρέπει να συνεχιστεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, για να ενημερωθεί το σώμα καθήκοντος για τα επόμενα βήματα δίωξης ιθυνόντων με βάση το πόρισμα της Επιτροπής».

Επιπλέον, μας ενδιαφέρει να ενημερωθούμε για την πορεία της έναρξης διαδικασιών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέμα που επίσης πρέπει να απασχολήσει κατά την άποψη μας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Τονίζουμε πως ο λαός πρέπει να γνωρίζει και να μην αποκρύπτονται σημαντικά στοιχεία από το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων από πρώην μέλη της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

 

Check Also

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …

Αβέρωφ: Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση

Για το κυπριακό και συγκεκριμένα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε επαρκώς τα πράγματα σε …