Οικολόγοι: Το δείπνο απαρχή διαδικασίας έναρξης συνομιλιών

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου κ. Ελένης Χρυσοστόμου
Δείπνο Αναστασιάδη Έρογλου και Ντάουνερ – Απαρχή διαδικασίας έναρξης συνομιλιών

Με αφορμή τη συνάντηση κ. Αναστασιάδη και κ. Ντάουνερ σήμερα, μετά και όλο το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το αν είναι κοινωνικό δείπνο ή όχι, εμείς επαναλαμβάνουμε τη θέση μας. Θεωρούμε ότι το δείπνο αυτό δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα και ο κ. Ντάουνερ με τις πλέον γνωστές τακτικές του, θα δώσει το χαρακτήρα τον οποίο εξ’ αρχής επιδίωκε.

Θεωρούμε ότι θα είναι η απαρχή μιας διαδικασίας επανέναρξης των συνομιλιών, με μια Κυβέρνηση που ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup. Ακόμα δεν είδαμε να πραγματοποιούνται οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Αναστασιάδη για απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων του Δ. Χριστόφια. Δεν έχουμε δει ακόμα κανένα σχεδιασμό. Δεν έχουμε δει ακόμα καμμιά θετική αντίδραση από το διεθνή παράγοντα και την Τουρκία στην πρόταση για την Αμμόχωστο. Που πάμε;

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχουμε επανειλημμένα δηλώσει την ετοιμότητα μας να δώσουμε χέρι βοηθείας, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του Κυπριακού και της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.

Εμείς ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι:
α) Ξεκάθαρα πλέον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να ζητήσει την αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ
β) Να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις Χριστόφια και να υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες όσο αφορά το Κυπριακό.
γ) Να προχωρήσει σε διαβούλευση με όλα τα κόμματα για διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος που να περιλαμβάνει και εναλλακτικά σχέδια.

Έχουν τελειώσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ήρθε η ώρα να προλάβουμε τετελεσμένα γεγονότα. Δεν θα συγχωρέσουμε ερασιτεχνικές κινήσεις και προετοιμασίες.  Αναμένουμε άμεση δράση από τη Κυβέρνηση και υλοποίηση όσων έχει εξαγγείλει ο κ. Αναστασιάδης στην προεκλογική του εκστρατεία.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ