Οικολόγοι: Σκάνδαλο με αποτεφρωτήρα – Από €1,2 εκατ. στη Cypra για €65.000

Αποτεφρωτήρας Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας: Ακόμη ένα σκάνδαλο αποκαλύπτουν οι Οικολόγοι. Εμπλέκεται πάλι ο κ. Cypra

«Ακόμη ένα μεγάλο σκάνδαλο ολκής βλέπει το φως της δημοσιότητας κατόπιν ενεργειών του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη. Αποκαλύπτονται ατασθαλίες και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό το σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, απαντητική επιστολή του υπουργείο Οικονομικών προς τον κ. Περδίκη αναφορικά με αποτεφρωτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αναφέρεται πως το μηχάνημα αξίας €1,2 εκατομμυρίων, μάζευε απλά σκόνη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με το κράτος να δαπανεί πέραν των €2 εκατομμυρίων ετησίως πληρώνοντας ιδιωτικές εταιρείες για τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Στη συνέχεια η Κυπριακή Δημοκρατία πώλησε τον αποτεφρωτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε δημοπρασία για €65.000 στον κ. Γιώργο Γεωργίου, ιδιοκτήτη του σφαγείου Cypra.

Ο κ. Περδίκης έχει γράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου από το 2013 και το παρακολουθεί ανελλιπώς σε μια προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι – σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ – και δεύτερος αποτεφρωτήρας που δημοπρατήθηκε από την Κυβέρνηση έχει αγοραστεί από τον κ. Cypra. Το περίεργο και στις δύο υποθέσεις ο μόνος προσφοροδότης ήταν ο κ. Γεωργίου – σύζυγος της κ. Ρέας Γεωργίου, Γενικής Λογίστριας (το γενικό λογιστήριο έχει τον έλεγχο των δημοπρασιών) ενώ και στις δύο περιπτώσεις δεν παρέλαβε τους αποτεφρωτήρες.

Η πιο πάνω αποκάλυψη δημιουργεί σωρεία εύλογων ερωτημάτων για τα συμφέρονται που κρύβονται πίσω από τις πιο πάνω ενέργειες.»