Οικολόγοι: Σκάνδαλο ΑΤΗΚ – Συνταρακτικές αερομαχίες !!!

Τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση της αγοραπωλησίας του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξιά και την εμπλοκή πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, είναι ενδεικτικά της σαπίλας που χαρακτηρίζει το Κυπριακό πολιτικό σύστημα.

Δεν προκαλούν έκπληξη- αν αληθεύουν- οι καταγγελίες για διαπλοκή του τότε κυβερνώντος κόμματος, βουλευτών, του προεδρικού και των κομματικών συμβούλων στο ΔΣ της ΑΤΗΚ. Έχουμε συνηθίσει σε βρώμικες ιστορίες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί και κόμματα. Όμως δεν έχουμε πάθει ανοσία και εξακολουθούμε να εξοργιζόμαστε και να θυμώνουμε όταν διαπιστώνεται ή έστω διαφαίνεται διαπλοκή των πολιτικών με οικονομικά σκάνδαλα.

Γι αυτό το λόγο επιμένουμε ότι πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία για τα πολιτικά κόμματα ώστε να επιτρέπεται ο πλήρης έλεγχος των οικονομικών τους από την ελεγκτική υπηρεσία και να απαγορεύονται οι ανώνυμες εισφορές. Επίσης επιβάλλεται η τροποποίηση της νομοθεσίας για την ασυλία των βουλευτών.

Έχουμε την άποψη ότι ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να ζητήσει τα στοιχεία που προέκυψαν από την μέχρι σήμερα λειτουργία της ερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο της CYTA και αν προκύπτουν επαρκή στοιχεία να διατάξει ποινική έρευνα.

Επίσης επιβάλλεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου δημοσίων δαπανών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο της ΑΤΗΚ να συνεχίσει την εξέταση του θέματος στη βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ