Οικολόγοι: Πρόεδρος ο Γιώργος Περδίκης

Το 10ο Παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εξέλεξε σήμερα τη νέα ηγεσία του.

Μετά την αλλαγή του καταστατικού πριν από ένα περίπου χρόνο, το Κίνημα δεν θα διαθέτει πλέον Γενικό Γραμματέα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά Πρόεδρο.

Από τη ψηφοφορία των μελών του Παγκύπριου Συνέδριου αναδείχτηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1) Πρόεδρος: κ. Γιώργος Περδίκης
2) Αναπληρωτής Πρόεδρος: κ. Σάββας Φιλίππου
3) Α’ Αντιπρόεδρος: κ. Άδωνης Γιάγκου
4) Β’ Αντιπρόεδρος: κ. Αντρέας Μασούρας

Επίσης τα πρώτα δώδεκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία έχουν εκλεγεί από το Παγκύπριο Συνέδριο είναι τα εξής: Περδίκη Ηλέκτρα, Θεοπέμπτου Χαράλαμπος, Ξάνθου Έφη, Χρυσοστόμου Ελένη, Παράσχος Μιχάλης, Τσιμίλλης Κυριάκος, Παυλίδης Νίκος, Ευλαβής Ανδρέας, Μενελάου Μελίνα, Μανώλη Πανίκος, Φούρναρης Μάριος, Μιλόσεβιτς Θεοφάνης .

Θα ακολουθήσουν Επαρχιακές Συνελεύσεις για να εκλεγούν και τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιπρόσθετα το Κίνημα υιοθέτησε το εξής ψήφισμα μέσα από το Συνέδριο του:
Σχέδιο Απόφασης 10ου Συνεδρίου για την απλή αναλογική:

Το 10ο συνέδριο του Κινήματος Οικολογων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει την προσπάθεια που καταβάλλεται από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους για κατάργηση της απλής αναλογικής στις εκλογικές διαδικασίες του τόπου.

Το συνέδριο εξουσιοδοτεί την ηγεσία του Κινήματος να αναλάβει πρωτοβουλία για διενέργεια δημόσιας εκστρατείας για ανάδειξη των αρνητικών συνεπειών που μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και αποτροπή της νομοθετικής αλλαγής.

Προϋπόθεση για συμμετοχή του κινήματος σε οποιαδήποτε διακομματική συνεργασία, διεργασία, μέτωπο κτλ, θα είναι η δέσμευση των άλλων συμμετεχόντων κομμάτων σε θέση ενάντια στην κατάργηση της απλής αναλογικής μέσω της εισαγωγής οποιουδήποτε εκλογικού εμποδίου.

Η απόφαση αυτή δεν περιλαμβάνει θεσμικές διακομματικές επιτροπές ή διαδικασίες ή όταν η απόφαση για συνεργασίες προέρχεται από μη κομματικά κινήματα, οργανώσεις ή επιτροπές πολιτών.