Οικολόγοι: Πολιτική πρόκληση αν είναι συνταξιούχος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Για πολιτική πρόκληση, κάνουν λόγο σε γραπτή ανακοίνωση, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι συνταξιούχος .

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, το Προεδρικό και οι συνεργάτες του δεν φαίνεται να διαψεύδουν το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ηλικία των 45, δηλαδή από το 2018, λαμβάνει σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου.

Ωστόσο, αποτελεί πολιτική πρόκληση να μην την αποποιηθεί, όπως έπραξαν άλλοι ΠτΔ κατά το παρελθόν. Ειδικότερα σε μια περίοδο που όπου οι πολίτες παλεύουν κυριολεκτικά μεταξύ επιτοκίων, ακρίβειας και πληθωρισμού να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αλλά και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλεί τον Πρόεδρο να τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με το θέμα αυτό, καθώς οι πολίτες της Κύπρου δικαιούνται να γνωρίζουν αν ο πρώτος τη τάξει πολίτης του κράτους, πέραν από τον μισθό του, συνεχίζει να λαμβάνει και τη σύνταξή του.”