Οικολόγοι: Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τα διαβατήρια – Διασυρμός στο “ζενίθ”

Για τις αποκαλύψεις ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τα διαβατήρια – Διασυρμός στο “ζενίθ”

Στη φόρα σιγά σιγά οι αποκαλύψεις για τους εμπλεκόμενους στα «χρυσά» διαβατήρια, καθώς ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Χάσικος μέσά από την κατάθεση του επιβεβαιώνει ότι μέλη της Κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχαν στο φαγοπότι των «χρυσών» διαβατηρίων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το 2010 εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για την εξόφθαλμη κατάχρηση ενός προγράμματος που υποτίθεται ήταν προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής αλλά στο τέλος εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ακόμα και κάποιοι που σήμερα πρωταγωνιστούν στην κριτική κατά της κυβέρνησης μας έλεγαν “λαϊκιστές και ταραχοποιούς”. Έφτασαν ακόμα και να μας κατηγορούν για διαρροή απορρήτων εγγράφων και να προσπαθούν να μας διασύρουν στην κοινή γνώμη.

Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει άμεση ενημέρωση της Βουλής, πλήρη διαφάνεια σε όλες τις πτυχές του προγράμματος και διερεύνηση μέχρι τέλους όλων των εμπλεκόμενων είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές.

Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα για λόγους ευθιξίας να σταματήσει επιτέλους την παρεμπόδιση της έρευνας του γενικού Ελεγκτή για τα διαβατήρια έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Δεν μπορεί να διασύρεται άλλο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Όλα στη φόρα! Για να σταματήσει η κατηφόρα.