Οικολόγοι: Πληγή για τη δημοσιογραφία η στάση του ΡΙΚ απέναντι στον Ανδρέα Γιόρτσιο

Πληγή για τη δημοσιογραφία και την ελεύθερη έκφραση του λόγου η στάση του ΡΙΚ απέναντι στον Ανδρέα Γιόρτσιο, αναφέρει σε δήλωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

«Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε την απόφαση του ΡΙΚ να απαιτήσει τη διαγραφή όλων των βίντεο από τη σελίδα του δημοσιογράφου Ανδρέα Γιόρτσιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούν αποσπάσματα της εκπομπής του «Happy Hour» στον σταθμό. Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση δημιουργεί και η απειλή του σταθμού να προβεί σε νομικά μέτρα εις βάρος του δημοσιογράφου εάν δεν το πράξει, με την πρόφαση πως αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του σταθμού.»

Η κ. Μαρία Κολά, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, δήλωσε τα εξής:

«Η ανάρτηση οπτικογραφημένου υλικού από εκπομπές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί σύνηθη μέθοδο προώθησης εκπομπών και σταθμών και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το έκανε για χρόνια τώρα, προωθώντας με μεγάλη επιτυχία την δουλειά της ομάδας του Happy Hour αλλά και του ιδίου του ΡΙΚ. Αφού όπως αναφέρει το ΡΙΚ, πρόκειται περί πνευματικής ιδιοκτησίας του σταθμού, γιατί δεν απέστειλε σε όλα τα άτομα που χρησιμοποιούν αποσπάσματα από τις εκπομπές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιστολή για να τα αφαιρέσουν; Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τόσα χρόνια και θυμήθηκε τώρα, που έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες την εκπομπή Happy Hour, να αποστείλει μια τέτοια προειδοποίηση στον κ. Γιόρτσιο και μόνο;»

Η στάση του ΡΙΚ προς τον κ. Γιόρτσιο παρουσιάζει εμπάθεια και εμμονές προς το πρόσωπό του. Ευελπιστούμε να αντιληφθούν το λάθος τους και να αποσύρουν τις απαιτήσεις τους.