Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές: Υπάρχουν ευθύνες για τις ζημιές στις Κυπριακές Αερογραμμές

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, αναφέρεται στις ζημιές ύψους 56.000.000 ευρώ των Κυπριακών Αερογραμμών, για τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Η είδηση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οι Κυπριακές Αερογραμμές έκλεισαν το 2012 με ζημιές 55.8 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 23.9 εκατομμυρίων ευρώ το 2011. Αυτή τη ζημιά θα κληθεί να πληρώσει και πληρώνει ήδη, ο Κύπριος φορολογούμενος, γιατί Κυβέρνηση και Βουλή, αφήνουν μια νοσηρή και αρρωστημένη κατάσταση να παρασέρνει την εταιρεία στο οριστικό κλείσιμο”.

Ενώ επιπλέον τονίζει πως: “Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις ‘ομόφωνες’ αποφάσεις τους και τα περιθώρια ανοχής που έχουν προσφέρει και διαθέσει απλόχερα στις αποτυχημένες οικτρά πολιτικές που οδηγούν στην καταστροφή. Διερωτόμαστε πόσο ακόμα αυτός ο λαός θα ανέχεται αυτή την κατάσταση”.

Τέλος επισημαίνεται ότι: “Τα 56 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ, δεν τα έχουμε πρόχειρα ή εύκολα, για να τα πετάμε στη μαύρη τρύπα των Κυπριακών Αερογραμμών. Η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ας αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους”.