Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές: “Η δεινή οικονομική θέση που μας έφερε ο Χριστόφιας, έκανε σε κάποιους πιο αδύναμο το Κυπριακό”

Έπειτα από το δημοσίευμα των Financial Times, που μιλά για σύνδεση του Κυπριακού προβλήματος με την οικονομική κρίση, το Κίνημα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έβγαλε σχετική ανακοίνωση για την επικινδυνότητα του ζητήματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Από καιρό προειδοποιούσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτός, δηλαδή το κλείσιμο του κυπριακού προβλήματος, στη σκιά της οικονομικής κρίσης.Η δεινή οικονομική θέση που μας έσυρε η απερχόμενη Κυβέρνηση Χριστόφια στα μάτια κάποιων έχει αδυνατίσει και τη θέση μας στο κυπριακό”.

Επιπλέον τόνισε πως: “Η όποια σύνδεση θα προβεί μοιραία για τη χώρα μας. Άλλωστε εμείς προειδοποιήσαμε και από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του Βουλευτή μας Γιώργου Περδίκη στη ψήφιση του προϋπολογισμού, πως: Η χρεοκοπία που επιχειρούν να επιβάλουν στον Κυπριακό λαό μπορεί να έχει πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για σχεδιασμούς που θα επιχειρήσουν να αποστερήσουν από τον κυπριακό λαό τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του ενεργειακού του κεφαλαίου ή ακόμα και για τον κίνδυνο να  βρεθούμε ενώπιον μιας ατιμωτικής και μη βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού”.