Οικολόγοι: Παραδειγματική τιμωρία για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων»

Παραδειγματική τιμωρία για όλους όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» ζητά σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Από την έκβαση των διώξεων της κυπριακής δικαιοσύνης, θα εξαρτηθεί και το μέλλον του φακέλου της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή Κύπρου» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς. Κρίνεται αναγκαίο όσο ποτέ η κυπριακή δικαιοσύνη να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση του ονόματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και για παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων.

Το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων αδιαμφισβήτητα αμαύρωσε το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας ανά το παγκόσμιο. Είναι απαράδεκτο ο Γενικός Εισαγγελέας να εξακολουθεί έως και σήμερα να συγκαλύπτει ονόματα και καταστάσεις. Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση όλων όσων ευθύνονται, είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές. Ξεκάθαρη είναι και η άμεση σύγκρουση συμφέροντος του Γενικού και βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, καθώς και άλλων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά.

Η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη. Η δική μας αγανάκτηση, και η αγανάκτηση των πολίτων, έφτασε στα ύψη.