Οικολόγοι: “Οι δικαστές μας δείχνουν τον δρόμο της ιδιοτέλειας”…

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν εξεπλάγει από τη σημερινή απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου σε σχέση με την προσφυγή των δικαστών των επαρχιακών δικαστηρίων κατά του νόμου, που προνοεί περικοπές στη μισθοδοσία τους στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών στο δημόσιο τομέα.

Με κάθε σεβασμό στη δικαστική απόφαση θεωρούμε ότι ήταν αναμενόμενη. Από την ώρα που ελάχιστη σεμνότητα και σεβασμός δεν απέτρεψαν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν δεδομένη. Τόσο ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου, όσο και ενώπιον του ανώτερου του ανωτάτου «δικαστηρίου», του δικαστηρίου της ιστορίας, της ευθύνης και του ήθους.

Αλλά ποιος έχασε το ήθος σε αυτή την χώρα… Επικρατεί πλέον ένας μαζικός παροξυσμός εγωισμού, υστεροβουλίας και νεποτισμού. «Ο σώσουν εαυτόν σωθήτω» ή «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Κι όπως συμβαίνει συχνά, «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι».

Κοντολογίς, μετά τις άλλες δομικές συνιστώσες του πολιτειακού μας συστήματος, δηλαδή την Κυβέρνηση και τη Βουλή και η δικαστική εξουσία αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ