Οικολόγοι: Οι γεωτρήσεις άρχισαν και η Τουρκία το βιολί της

Ακολουθεί ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν μπορεί να μην καταδικάσει με έντονο τρόπο την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία για ακόμα μια φορά συμπεριφέρεται ως ο αφέντης της περιοχής, ανακηρύσσοντας μάλιστα την Κυπριακή ΑΟΖ «ως περιοχή που βρίσκεται υπό Τουρκική δικαιοδοσία».

Το χθεσινό επεισόδιο, με τη νηοψία στο σκάφος – γεωτρύπανο από Τουρκική κορβέτα – έχει αναδείξει δυστυχώς κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό, δηλαδή την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα συμφέροντα της Κύπρου έναντι της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

Η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση και με σωστό σχεδιασμό, να προχωρήσει στη δημιουργία ασπίδας προστασίας αφού η Τουρκία κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Επίσης πρέπει να καταγγελθεί η προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Επιπρόσθετα πρέπει να γίνουν διαβήματα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στους Αμερικανούς, οι οποίοι εξήγγειλαν ότι η Κύπρος είναι ο στρατηγικός σύμμαχος της Αμερικής στην περιοχή. Φαίνεται ότι οι Αμερικάνικες εξαγγελίες είναι μόνο θεωρίες αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επηρεάσουν τις κινήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.