Οικολόγοι: Ξεκάθαρη προσπάθεια υπόσκαψης του πορίσματος της Επιτροπής Αρέστη από την Κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του Αντιπρόεδρου Α και υποψήφιου βουλευτή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Νίκου Παυλίδη, έγινε αναφορά στο πόρισμα Αρέστη για τον Συνεργατισμό.

 

Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια υπόσκαψης του πορίσματος Αρέστη για τον Συνεργατισμό από την Κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει την προώθηση των δικαστικών αγωγών για αστικές ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Αυτό που φαίνεται να ξεχνά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ή κάνει πως δεν γνωρίζει – είναι πως είναι καθαρό στη συνείδηση της κοινωνίας ότι την ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού την έχει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Όμως υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή του Συνεργατισμού. Ακόμα και όσοι σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση και το συγκυβερνών κόμμα συμμετείχαν στην κρατικοποίηση του Συνεργατισμού και την μετατροπή του σε συστημική τράπεζα που αποδείχθηκε η αρχή του τέλους.

Επίσης κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ έβαλαν την υπογραφή τους στην ληξιαρχική πράξη θανάτου για τον Συνεργατισμό αφού στήριξαν την συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ελληνική Τράπεζα.

Τονίζουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε το πόρισμα της επιτροπής Αρέστη να πάει στον κάδο των σκουπιδιών, όπως όλα τα άλλα πορίσματα που πέρασαν από τα χέρια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Είναι καιρός να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας μας.