Οικολόγοι: Να παταχθεί η διαφθορά τώρα

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος παρόλο που έχει επιδείξει βούληση για λήψη μέτρων κατά της διαφθοράς, φαίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω δουλειά και σημαντική βελτίωση.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τάσσεται με συνέπεια ενάντια στη διαφθορά και υπέρ της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα. Είναι πια καιρός να γίνουν οι ριζικές αλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες για να περιοριστεί η διαφθορά και η διαπλοκή από την Κυπριακή πολιτική. Όλοι μιλούν για πάταξη αυτού του φαινομένου αλλά δυστυχώς έχουμε δει ότι έμπρακτα δεν γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών σκανδάλων με αποτέλεσμα οι πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διαχρονικά είναι σύμμαχος της διαφάνειας και της πάταξης της διαφθοράς, θεωρητικά και έμπρακτα.

Υποστηρίζουμε τις προστάσεις της «Πλατφόρμας ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» για τροποποίηση του νόμου που αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων ώστε να συνάδει με τις πρόνοιες της έκθεσης Greco του Συμβουλίου της Ευρώπης.