Οικολόγοι: Νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο διαβατηρίων που αγγίζουν το περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη

Για νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των διαβατηρίων που αγγίζουν το περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη και σκιές στις επενδύσεις των μαρίνων κάνουν λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Η ανακοίνωση:

Βουτηγμένο στη διαφθορά, την διαπλοκή και το βόλεμα ημετέρων το λεγόμενο «Success Story» της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Αυτό αποκαλύπτει και η σημερινή ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού, όπου η άμεση εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου των θυγατέρων του Προέδρου και άλλων προσώπων από το συγγενικό του περιβάλλον είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Η ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού αποκαλύπτει την ευνοϊκή μεταχείριση που απολαμβανει η εταιρεία της μαρίνας Άγιας Νάπας οπου κατέχουν διευθυντικές θέσεις συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ταυτόχρονα ρίχνει σκιές στην εν γένει διαχείριση των επιχειρήσεων των μαρίνων οι οποίες εξάλλου έχουν τύχει σκανδαλωδών διευκολύνσεων.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι παραβαίνοντας τους κανόνες του προγράμματος, η Κυβέρνηση παραχώρησε υπηκοότητα σε οκτώ άτομα χωρίς να πληρούν τα κριτήρια, αιτήσεις τις οποίες υπέβαλε το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκθέτει τη Δημοκρατία διεθνώς και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, υπενθυμίζουμε, διενεργεί έρευνα επί παραβάσει για τις μαζικές πολιτογραφήσεις που προχώρησε αυτή η κυβέρνηση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε να ζητούμε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία σε θέματα δημοσίου συμφέροντος. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ευρήματα όλων των ερευνών για το σκάνδαλο των διαβατηρίων.