Οικολόγοι: Με ρυθμούς χελώνας οι ποινικές διώξεις για τα χρυσά διαβατήρια

Οικολόγοι: Με ρυθμούς χελώνας οι ποινικές διώξεις για τα χρυσά διαβατήρια

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων που αμαύρωσε το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας ανά το παγκόσμιο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο εξέτασης της υπόθεσης με ρυθμούς χελώνας, παραβλέποντας το κάλεσμα της ΕΕ για διερεύνηση του σκανδάλου και άμεση ανάκληση των προβληματικών πολιτογραφήσεων που έχουν δοθεί.

Μετά την ενδιάμεση έκθεση του πορίσματος Νικολάτου που επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 50% των πολιτογραφήσεων ήταν παράνομα είναι πλέον ξεκάθαρη η άμεση σύγκρουση συμφέροντος του Γενικού και βοηθού Γενικού Εισαγγελέα καθώς και άλλων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπορεί να συγκαλύπτει ονόματα και καταστάσεις. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση όλων όσων ευθύνονται, είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

Η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη. Η δική μας αγανάκτηση, και η αγανάκτηση των πολίτων, έφτασε στα ύψη.

Το γεγονός ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση του πορίσματος της επιτροπής Καλογήρου ανακοινώθηκε ότι προωθήθηκε η πρώτη υπόθεση στο δικαστήριο μίλα από μόνο του. Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Τέρμα στη διαφθορά, Οικολόγους τούτη τη φορά!