Οικολόγοι: Μα τι συμβαίνει τελοσπάντων με την ΚΡΕΤΥΚ και τη ΔΕΦΑ

Το Κίνημα Οικολόγων εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα μας στο τομέα της δημιουργίας και λειτουργίας αξιόπιστων και αποτελεσματικών θεσμών διαχείρισης του φυσικού αερίου και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τι είναι αυτή η κατάσταση;

Δεν προλάβαμε να εντοπίσουμε τα κοιτάσματα και ήδη είχαμε παραιτήσεις από τη ΔΕΦΑ ( γίνεται και ποινική έρευνα κατά του πρώην πρόεδρου της). Τώρα που περάσαμε στο κρίσιμο στάδιο της επιβεβαίωσης και της εκμετάλλευσης έχουμε παραιτήσεις από την ΚΡΕΤΥΚ και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των στελεχών της και της κυβέρνησης. Φαίνεται ότι δεν μάθαμε από τα παθήματα και κάποιοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με την ίδια ανευθυνότητα.

Είναι αλήθεια ότι πληροφορίες για την κατάσταση έλλειψης εμπιστοσύνης και συντονισμού είχαν περιέλθει στην αντίληψης μας το τελευταίο διάστημα. Γι αυτό είχαμε σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητήσαμε να επέμβει πυροσβεστικά για να αποκαταστήσει την τάξη. Δυστυχώς φαίνεται ότι η παρέμβαση μας δεν έπιασε τόπο.

Καλούμε όλους – και εννοούμε όλους- να συνέλθουν και να συνετιστούν. Δεν είναι ώρα για αποκλεισμούς και παραιτήσεις, αλλά η ώρα της συνεργασίας και της συναίνεσης σε ένα θέμα ύψιστης σημασίας και μακροχρόνιας προοπτικής για το Κυπριακό λαό.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ