Οικολόγοι: Λογοδοσία για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού – Κανένα κουκούλωμα

Σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά λογοδοσία για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, κανένα κουκούλωμα: Απέναντι στη Δικαιοσύνη όλοι οι πολίτες είναι ίσοι

«Η επείγουσα επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρο της ΣΕΔΙΠΕΣ αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον για την εγκληματική κακοδιαχείριση που οδήγησε στην κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε αστικές αγωγές στη βάση του εμπεριστατωμένου πορίσματος της επιτροπής Αρέστη, αντί να περιμένουν με σταυρωμένα τα χέρια την οσονούπω παραγραφή των αδικημάτων. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία για το τεράστιο σκάνδαλο του Συνεργατισμού. Απέναντι στη Δικαιοσύνη όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και κανείς δεν εξαιρείται.

Εάν όμως, η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να κουκουλώσει και την υπόθεση εγκληματικής αμέλειας και κακοδιαχείρισης δισεκατομμυρίων στο Συνεργατισμό, έχει ευθύνη να εξηγήσει στον κυπριακό λαό τους λόγους που κρύβει ακόμα ένα σκάνδαλο κάτω από το χαλί.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για διαφάνεια, λογοδοσία και κάθαρση στη δημόσια ζωή του τόπου.»