Οικολόγοι: Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και σεξιστική συμπεριφορά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και σεξιστική συμπεριφορά του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους εναντίων της Βουλέυτριας μας Αλεξάνδρας Ατταλίδου, αναφέρει σε ανακοίνωση η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων

Η Βουλεύτρια του Κινήματος, κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, απέστειλε ήδη επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα.

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης και άκρως σεξιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες εναντίων του, και μάλιστα έχει ήδη καταδικαστεί μια φορά από την Βουλή των Αντιπροσώπων για την αναίτια και απαράδεκτη επίθεση του εναντίον της Έφης Ξάνθου. Παρόλα αυτά, ο εν λόγω κύριος δεν φαίνεται να πτοείται αλλά ούτε και να μετανιώνει για τις πράξεις και τις ενέργειές του. Αντιθέτως, παρατηρώντας την δραστηριότητα του στα κοινωνικά δίκτυα, μάλλον όσο περνά ο χρόνος αποθρασύνεται.

Εμείς στεκόμαστε στο πλάι της Βουλεύτριας μας Αλεξάνδρας Ατταλίδου και θα είμαστε δίπλα της να την στηρίξουμε στα περαιτέρω μέτρα που θα αποφασίζει να λάβει.

Καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου να πράξει τα δέοντα, προστατεύοντας τον θεσμό της Βουλή και την πολιτική ζωή του τόπου.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση πουθενά, πόσο μάλλον στον ναό της Δημοκρατίας!