Οικολόγοι: Καλωσόρισες Τρόικα

Άποψη μας είναι ότι στις συζητήσεις με την Τρόικα πρέπει να επιδεικνύεται διεκδικητικότητα από την Κυβέρνηση.

Η συνεχής εμμονή της Κυβέρνησης να κερδίσει την αξιοπιστία της μέσα από τακτικές δουλικότητας και αποδοχής – «αβρόσιν πόσιν» – των απαιτήσεων των Τροϊκανών, έχει τραγικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα η μείωση των δαπανών για την υγεία είναι μία φυσιολογική επίπτωση αυτής της δουλικής στάσης. Οι αναπτυξιακές δαπάνες στον τομέα της υγείας μειώνονται κατά 30%, γεγονός που υποθηκεύει το μέλλον της δημόσιας υγείας στην Κύπρο. Έχει τερματιστεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το κτιριακό πρόγραμμα των υπηρεσιών υγείας. Βασικά έργα υποδομής όπως το νέο κρατικό χημείο, οι μονάδες αιμοκάθαρσης, οι σταθμοί διασωστών, τα εξωτερικά ιατρεία κλπ, τα ακτινοθεραπευτικά παραμένουν παγωμένα στο διηνεκές.

Όταν οι υποδομές μειονεκτούν τότε το ανθρώπινο προσωπικό αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης να αναπληρώσει με την ποιότητα της εργασίας του τις ελλείψεις στις υποδομές.

Περιμένουμε λοιπόν από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα των νοσηλευτών για την αποζημίωση βάρδιας για χάριν της στοιχειώδους υπεράσπισης της δημόσιας υγείας.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ