Οικολόγοι: Καλοδεχούμενη η άρση μέτρων αν και τα κίνητρα είναι προεκλογικά

Καλοδεχούμενη η άρση μέτρων αν και τα κίνητρα είναι προεκλογικά, αναφέρουν σε ανακοίνωση το Κινημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

«Στην φάση νεών χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων θα βρεθεί η Κύπρος από τη Δευτέρα, σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι νέες αποφάσεις που αφορούν επέκταση της ώρας για απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 12 και η μερική κατάργηση του «safepass» οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση αν και καθυστερημένα μετά από μια εβδομάδα έντονης ταλαιπωρίας των πολιτών αναμένοντας στις τεράστιες ουρές των σημείων ελέγχου για να εξασφαλίσουν το ράπιτ τεστ – χαρτί εισόδου σε χώρους εστίασης, πολυκαταστήματα κ.ο.κ.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μας πείσει ότι η πρόωρη άρση των μέτρων δεν σχετίζεται με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Δεν μπορεί ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό της πανδημίας που αφορά την υγεία όλων μας, να το διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθορίζονται από τον βαθμό συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος.»