Οικολόγοι: Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα πάλι δημιουργούν σφοδρές αντιδράσεις, αναφέρεουν σε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει για ακόμη μια φορά τα νέα μέτρα που εξάγγειλε η Κυβέρνηση για την αναχαίτηση της πανδημίας μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο την τελευταία εβδομάδα. Το έργο φαίνεται πως επαναλαμβάνεται με τα αντιφατικά μέτρα που οδηγούν τους πολίτες σε έντονες αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης, διασκέδασης και θεάματος που για ακόμη μια φορά βλέπουμε να είναι οι τομείς που στοχοποιούνται, καθώς θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό πελατών, από την στιγμή που θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους safepass ή να είναι εμβολιασμένοι. Επιπλέον, η υπουργική απόφαση να γίνεται έλεγχος για safepass από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών βρίσκει κάθετα αντίθετους τους ιδιοκτήτες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε αδιανόητο η ευθύνη της κυβέρνησης να μετακυλείται στους ιδιοκτήτες, που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί και βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις νέες υπουργικές αποφάσεις με την βοήθεια επιθεωρητών και άλλων προσωπικών οργανισμών δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως είχε αρχικά γνωματεύσει και η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα, καλούμε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να εφαρμόσουν τους κανόνες αποστάσεων, υγιεινής και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να προστατέψουμε τα ευάλωτα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν είτε λόγω ηλικίας είτε προβλημάτων υγείας. Οφείλουμε ως πολίτες να συμπεριφερόμαστε με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη προς τους συμπολίτες μας.