Οικολόγοι: “Η χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης φυσικού αερίου ανοίγει ορίζοντες”

Ικανοποιημένοι από την χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης τεμαχίων της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε κοινοπραξίες εταιριών δηλώνουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές. Όπως υποστηρίζουν, «με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται η Κυπριακή Δημοκρατία στον Ενεργειακό χάρτη τόσο στη ευρύτερη περιοχή όσο και στο παγκόσμιο» και υπογραμμίζουν πως «ο πολιτικός αντίκτυπος της ενέργειας αυτής είναι σημαντικός αφού βάζει φρένο στις τυχόν Τουρκικές διεκδικήσεις και φιλοδοξίες».

Οι Οικολόγοι θεωρούν ότι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας είναι μια  θετική εξέλιξη  στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύει η Κύπρος διευκρινίζοντας ότι « η χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου ανοίγει καινούργιους ορίζοντες».

Το κίνημα Οικολόγων, εφιστά ωστόσο την προσοχή στους αρμοδίους καθώς όπως αναφέρει, «χρειάζεται ένας σοβαρός και με όραμα σχεδιασμός (πολιτικός, οικονομικός, περιβαλλοντικός) που θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές».

«Για ακόμη μια φορά επαναφέρουμε την πρότασή μας για δημιουργία ταμείου ανάπτυξης από τα έσοδα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και κυρίως πράσινης ανάπτυξης, μιας πολιτικής που άρχισε να εφαρμόζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια σύγχρονη, εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση για διέξοδο από την κρίση» καταλήγει στην ανακοίνωση του.