Οικολόγοι: Η Κύπρος εκτίθεται και πάλι εις το όνομα του κ. Αναστασιάδη

Οικολόγοι: Η Κύπρος εκτίθεται και πάλι εις το όνομα του κ. Αναστασιάδη

Για ακόμη μια φορά, γίνεται «διάσημο» για τους λάθος λόγους το νησί μας. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις του διεθνές δικτύου «International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ)» που ακούουν στο όνομα «Pandora Papers», παρουσιάζουν εκ νέου πόσο βαθιά είναι βουτηγμένη στα οικονομικά σκάνδαλα η Κυβέρνηση μας.

Όπως αποκάλυψε το BBC σε δημοσίευμά του ημερομηνίας 3 Οκτωβρίου 2021, νομικό πρόσωπο που ίδρυσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να παρουσιάζει «εικονικούς» ιδιοκτήτες προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς κατόχους μιας σειράς από offshore εταιρείες που έχουν καταθέσεις στα Βρετανικά Παρθένα Νησιά. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση, κάτι το οποίο η εταιρεία απορρίπτει.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Σταύρος Παπαδούρης ανέφερε πως «Μετά από τα δημοσιεύματα του OCCRP και το πρόγραμμα των ‘χρυσών’ διαβατηρίων, έρχεται τώρα από την έρευνα του ICIJ να προσθέσει στην αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε στο εξωτερικό για την Κύπρο. Ο τόπος μας διασύρεται διαρκώς από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τους παραστεκάμενους του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει άμεσα να απαντήσει επίσημα και δημόσια για τα όσα του καταλογίζονται και εκείνου και του πρώην δικηγορικού του γραφείου. Ειδικά όσον αφορά την καταγγελία ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό τζέτ του συγκεκριμένου Ρώσου επιχειρηματία «δωρεάν» αφορά θέμα που άπτεται όχι μόνο παραβίασης του κώδικα δεοντολογίας που ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεσμοθέτησε, αλλά και πιθανού «δούναι και λαβείν» του ιδίου του προέδρου. Η δε αρχική του τοποθέτηση ότι δεν γνωρίζει για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει το γραφείο του στο συγκεκριμένο πρόσωπο μάλλον καταρρίπτονται από την «δωρεάν» παροχή του ιδιωτικού του τζετ την τελευταία στιγμή, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος το περιγράφει.

Τονίζουμε πως η μόνη απάντηση στη διαφθορά είναι η διαφάνεια».