Οικολόγοι: Η κυβέρνηση τελεί υπό σύγχυση για τον Ακάμα

Και δεν ζητά τη βοήθεια του κοινού

Η χτεσινή σύσκεψη για τα οδικά έργα στον Ακάμα και η επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας με την πολυπρόσωπη συνοδεία του, δεν κατέληξε σε τίποτα θετικό, πέραν της αναθεώρησης της αρχικής απόφασης για επανέναρξη των εργασιών από τον εργολάβο στις 18 Δεκεμβρίου.

Χαιρετίζουμε αυτό το έστω μικρό βήμα. Η εικόνα όμως παραμένει ζοφερή και συγκεχυμένη.

Το θέμα της επίρριψης διοικητικών ευθυνών και της ανάληψης των πολιτικών ευθυνών παραμένει – φαίνεται από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού – κλειστό.

Επίσης δεν καταλάβαμε αν η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να αναθεωρήσει τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης για την επισκεψιμότητα και το οδικό δίκτυο.

Αν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του μελετητή, με το παρόν, κακό οδικό δίκτυο, επισκέπτονται τον Ακάμα ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως με ιδιωτικά οχήματα και μοτοσυκλέτες, τρομάζουν οι αριθμοί των χιλιάδων ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που θα χρησιμοποιούν την λεωφόρο Ακάμα, όταν θα δοθούν στην κυκλοφορία οι πλατιοί και άνετοι δρόμοι που κατασκευάζονται αυτή την εποχή.

Σημειώνουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη για συνάντηση που αφορά στο θέμα των έργων του οδικού δικτύου στον Ακάμα.