Οικολόγοι: Η κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική των λιμουζινών και των φρουρών των πολιτικών προσώπων

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να αποσύρει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το αίτημα για δαπάνη 1.8 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 35 νέων υπουργικών λιμουζινών προκειμένου να επανεξετάσει την απόφαση της απελθούσας κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή της νέας κυβέρνησης είναι μια θετική ένδειξη.

Απομένει να αποδειχθεί ότι η επανεξέταση που επικαλείται θα οδηγήσει σε μείωση της δαπάνης και κυρίως σε πιο οικολογικές και φιλικές για το περιβάλλον και τα δημόσια οικονομικά λύσεις, με την αειφόρο έννοια του όρου.

Περιμένουμε επίσης από τη νέα κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της απασχόλησης μεγάλου αριθμού μελών της αστυνομικής δύναμης ως φρουρά πολιτικών προσώπων, νυν και πρώην αξιωματούχων και – σε κάποιες περιπτώσεις – των συγγενών τους.

Υπάρχει επίσης θεσμικό ζήτημα με την παροχή τιμητικών υπηρεσιών (οδηγού, φρουρού και γραμματέα) προς τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Συλλούρη ο οποίος είναι υπόλογος έναντι της δικαιοσύνης για την υπόθεση Al-Jazeera.

Για όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα θέματα εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων τώρα και πολλά χρόνια νομοθετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις νόμου των βουλευτών του Κινήματος Οικολόγων, τις οποίες τα κόμματα αποφεύγουν να συζητήσουν.