Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση αφήνει ξεκρέμαστους τους πολίτες για τις τράπεζες

Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση αφήνει ξεκρέμαστους τους πολίτες για τις τράπεζες

«Η οικονομική και κοινωνική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει επέλθει με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας.

Αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα και τις ανησυχίες των πολιτών, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέσαμε πρόταση, μαζί με άλλα κόμματα, που υπερψηφίστηκε και με την οποία ζητούσαμε όπως γίνει άμεση επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η επιμήκυνση αυτής της περιόδου έχοντας υπόψη ότι πολλά νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα ειδικά στο θέμα της πρώτης κατοικίας και στηριζόμενοι στο δεύτερο φιλτράρισμα προστασίας που φαίνεται ότι θα είναι η ‘κακή’ τράπεζα, αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι τις αρχές του 2022. Είναι πραγματικά κρίμα αυτές τις δύσκολες ώρες ορισμένοι να προσπαθούν να καρπωθούν από την «κορωνοκρίση» για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Σταύρος Παπαδούρης, ανέφερε πως «μετά λύπης βλέπουμε την Κυβέρνηση να αναπέμπει τον Νόμο στη Βουλή σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες των τραπεζών, αφήνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες ξεκρέμαστους στην οικονομική κρίση του κορωνοϊού. Τονίζουμε πως η επιμήκυνση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων θα έδινε τον αναγκαίο χρόνο για να συζητηθεί αυτό το θέμα στη Βουλή».