Οικολόγοι: Η Βουλή να εξετάσει άμεσα με την έναρξη το σχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Οικολόγοι: Η Βουλή να εξετάσει άμεσα με την έναρξη το σχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Κατά πολύ έχουν παρέλθει τα χρονοδιαγράμματα που είχε η ίδια η Κυβέρνηση καθορίσει, αναφορικά με τις Κρατικές Εγγυήσεις και όπως ενημερωνόμαστε το Σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί τέλη 2021 με αρχές 2022. Αυτό επειδή η Κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες κατέχει στα χέρια της επιστολή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με υποδείξεις των σημείων που θα πρέπει να τροποποιηθούν.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως στις αλλαγές που αναφέρει η ΕΚΤ δεν αναφέρεται ούτε λέξη για τον Γενικό Ελεγκτή, για τον οποίο υπενθυμίζουμε πως η Κυβέρνηση έσκιζε τα ιμάτια της για ένα και πλέον χρόνο.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Σταύρος Παπαδούρης ανέφερε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως ένα τόσο σοβαρό σχέδιο, όπως είναι η Κρατικές Εγγυήσεις δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Δεν κατανοούμε γιατί χρονοτριβεί η Κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Για να φορτώσει τις ευθύνες της εκ νέου στην αντιπολίτευση; Καλούμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως τεθεί το θέμα προς συζήτηση με την έναρξη των εργασιών της για να γίνουν οι αλλαγές το συντομότερο».

Είναι ανεπίτρεπτο οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που έφερε ο κορωνοϊός ακόμη να παραμένουν επί ξύλου κρεμάμενοι.