Οικολόγοι: Η απαίτηση για Δικαιοσύνη και Τιμωρία δεν πάει καλοκαιρινές διακοπές

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώνουμε το γεγονός ότι – σε αντίθεση με τους περισσότερους θεσμικούς άρχοντες της χώρας μας- τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο της οικονομίας δεν θα πάνε πολυήμερες αυγουστιάτικες διακοπές.

Αντίθετα μάλιστα είδαμε την περασμένη εβδομάδα να καταθέτουν σημαντικοί παράγοντες που ενέχονται στον ένα ή τον άλλο βαθμό στην διαχείριση του τραπεζικού τομέα της χώρας και συνεπώς φέρουν μέρος της ευθύνης για την καταστροφή. Τώρα πληροφορούμαστε ότι θα συνεχίσουν και θα τελειώσουν το έργο της επιτροπής με τις καταθέσεις των νυν και πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και με τους νυν και πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας.

Όσα προβλήματα, αδυναμίες και κενά κι αν παρουσίασε στο μέχρι σήμερα έργο της η ερευνητική επιτροπή για την οικονομία ένα είναι το σίγουρο : αποτελεί ίσως την μοναδική ελπίδα του Κυπριακού λαού ότι κάποιοι από τους υπεύθυνους της οικονομικής τραγωδίας θα βρεθούν στο δικαστήριο και ίσως τελικά κάποιοι να τιμωρηθούν. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι αυτό. Γι αυτό δεν χωρεί άλλη καθυστέρηση.

Συστήνουμε λοιπόν στους συνεργάτες του πρώην πρόεδρου κ. Χριστόφια να διακόψουν τις διακοπές τους και να τον βοηθήσουν να ετοιμάσει την κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής όπως αυτή προγραμματίστηκε στις 22 Αυγούστου. Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την κατάθεση του πρώην Προέδρου Χριστόφια για τις τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν την προηγούμενη κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι η περίπτωση της ερευνητικής επιτροπής δεν μοιάζει με εκείνη της Βουλή όπου με τη πλειοψηφία των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ αποφασίστηκε να μην κληθεί να καταθέσει ο πρώην Πρόεδρος Χριστόφιας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου για το θέμα των επιταγών του “ταμείου αλληλεγγύης του Προεδρικού”. Δεν ισχύουν φαίνεται σε αυτή την περίπτωση συμφωνίες αλληλοκάλυψης.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ