Οικολόγοι: Διαφάνεια σε όλα επιτέλους

Να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Η διαφάνεια κάνει μόνο καλό.

Το Κίνημα Οικολόγων αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο από τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαρροή εκατομμυρίων ευρώ στην κλειστή περίοδο μεταξύ των αποφάσεων των δύο Eurogroup την περασμένη Άνοιξη.

Επανειλημμένα είχαμε εγείρει το θέμα αυτό ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για να εισπράξουμε την άρνηση εκ μέρους του πρώην κεντρικού τραπεζίτη κ. Δημητριάδη.

Δυστυχώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα δέχτηκαν τις διαβεβαιώσεις του κ. Δημητριάδη, τον οποίο, θυμίζουμε, αυτή η κυβέρνηση άφησε να διαφύγει με τη σειρά του στο εξωτερικό με το χρυσό μπόνους των 260 χιλιάδων ευρώ.

Μπορούμε να συγχαρούμε Κυβέρνηση και Βουλή γιατί μετά από δώδεκα μήνες ανακάλυψαν αυτό που οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ έλεγαν από την αρχή. Δεν θα το κάνουμε γιατί στο μεταξύ …”το πουλλλίν επέτασεν”.

ΜΠΡΑΒΟ στην κ. Γιωρκάτζη που αποκάλυψε την αλήθεια, ΜΑΥΡΟ στην πολιτική ηγεσία που δεν επέμενε στο θέμα αυτό και άφησε τον κ. Δημητριάδη να κάνει του κεφαλιού του και τελικά να διαφύγει στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των διαρροών, τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της πλήρους διαφάνειας. Το τραπεζικό σύστημα για να σωθεί και να αναγεννηθεί πρέπει πρώτα να πείσει για τη διαφάνεια και την καθαρότητα του. Μόνο η πλήρης διαφάνεια θα οδηγήσει στην αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.

Η απόκρυψη στοιχείων επιβεβαιώνει τις χειρότερες φήμες κατά του Κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και μόνο ζημιά θα προκαλέσει.