Οικολόγοι: Δεν μπορεί να υπάρξει εθνικό σχέδιο με λερωμένα χέρια και βρώμικη συνείδηση

Οικολόγοι: Δεν μπορεί να υπάρξει εθνικό σχέδιο με λερωμένα χέρια και βρώμικη συνείδηση

Βίντεο δηλώσεων του υποψήφιου βουλευτή Λάρνακας κ. Ανδρέα Σώσειλου

Προσκαλούμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Πετρίδη που δήλωσε σήμερα στο ΡΙΚ ότι ανησυχεί για τη σύνθεση της νέας Βουλής και τα κόμματα που λένε ΟΧΙ να δώσει στη δημοσιότητα τις θέσεις των κομμάτων για το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, για να φανεί ποιος λέει ΌΧΙ.

Θα φανεί τότε ότι είναι η Κυβέρνηση που λέει όχι σε προτάσεις και εισηγήσεις που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ για πράσινη ανάπτυξη. Για κάποιον πιο μελετηρό παρατηρητή θα γίνει φανερό ότι προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που απέρριψε πέρσι η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό, υιοθετούνται αναγκαστικά στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης μετά από πίεση της ΕΕ.

Οφείλει επίσης ο κ. Πετρίδης να ομολογήσει ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όχι μόνο χαιρέτησε το σχέδιο ανάκαμψης αλλά ζήτησε την άμεση εφαρμογή του, ενώ συμμετείχε έμπρακτα στην διαμόρφωσή του.

Όμως για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης αποτελεί η διαφάνεια και ο έλεγχος. Η εισήγηση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είναι αρκετή. Ζητούμε την άμεση εμπλοκή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στον έλεγχο της εφαρμογής του σχεδίου αλλά πρωτίστως ζητούμε την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Δεν μπορεί να υπάρξει Πράσινη Ανάπτυξη με λερωμένα χέρια και βρώμικη συνείδηση.