Οικολόγοι για την ανεργία: “Η Πράσινη ανάπτυξη θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας”

Η ανακοίνωση των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Κύπρο:

“Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την εξέλιξη του δείκτη της ανεργίας στην Κύπρο. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat που ανεβάζει το ποσοστό της ανεργίας στο 14.7% αποτελεί την απτή απόδειξη ότι τα μέτρα λιτότητας από μόνα τους οδηγούν στην ύφεση, στην οπισθοδρόμηση και στην ανεργία.

Την βαριά και μαύρη κληρονομιά της ανεργίας και της ύφεσης πρέπει να αποτινάξει η νέα κυβέρνηση. Περιμένουμε να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση για υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “εγγύηση νέων”, σύμφωνα με το οποίο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι δεσμευμένες να εφαρμόσουν προγράμματα απασχόλησης ώστε κανένας νέος να μην μένει άνεργος για περισσότερο από έξη μήνες.

Ως Οικολόγοι είμαστε στη διάθεση της νέας κυβέρνησης να συμβάλουμε με ιδέες και προτάσεις προς εφαρμογή προγραμμάτων Πράσινης ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, του βιώσιμου τουρισμού, της διαχείρισης της ενέργειας, της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, της ενεργειακής οικοδόμησης, της διαχείρισης των αποβλήτων κοκ. προσφέρονται για επενδύσεις και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η δημιουργία του ταμείου Πράσινης ανάπτυξης.

Πρέπει να σταματήσουμε να κλαίμε επί των ερειπίων και με πρωτοβουλίες και δράσεις να δώσουμε λύσεις”.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ