Οικολόγοι: Για που πετούν οι Κυπριακές Αερογραμμές;

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν μπορεί παρά να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών.

Τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες φαντάζουν ως προμήνυμα διάλυσης της εταιρείας. Σε μία κρίσιμη περίοδο του χρόνου δημιουργείται αχρείαστος πανικός για εξυπηρέτηση ύποπτων σκοπιμοτήτων.

Ένας μπορεί να αναρωτηθεί που αποσκοπούν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου στο θέμα αυτό;

Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι εφαρμόζεται πλήρως το σχέδιο σωτηρίας των Κυπριακών Αερογραμμών που συνέταξαν οι Air France και KLM;

Η πώληση της χρονοθυρίδας στο Χήθροου μπορεί να έχει συμβάλει στη ρευστότητα των οικονομικών της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα μειώνει την αξία της εταιρείας και τις δυνατότητες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Προκύπτει λοιπόν σοβαρό ζήτημα να διευκρινιστεί επιτέλους προς τα που πετά το μέλλον των Κυπριακών αερογραμμών.

Οι εξηγήσεις του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών δεν μας αφήνουν καθόλου ικανοποιημένους και μας δημιουργούν έντονες ανησυχίες.

Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό και το Διοικητικό Συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών πρέπει να ενημερωθεί επειγόντως και διεξοδικά από το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών και από όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους για τα γεγονότα και την κατεύθυνση στην οποία πετούν οι Κυπριακές Αερογραμμές.