Οικολόγοι: Για λόγους ευθιξίας η Επίτροπος νομοθεσίας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί

Για λόγους ευθιξίας η Επίτροπος νομοθεσίας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών

Αυτούσια η ανακοίνωση

Οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένη κρατική αξιωματούχος, πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Νομική Υπηρεσία αρνήθηκε το επαναληπτικό αλκοτέστ αφού στο πρώτο τεστ εντοπίστηκε θετική επιβεβαιώνονται από την Επίτροπο νομοθεσίας με την ίδια να ισχυρίζεται πως τα γεγονότα δεν αληθεύουν και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Αν είμασταν σε μια κανονική χώρα που σέβεται τις νομοθεσίες και προασπίζεται την έννοια του κράτους δικαίου η παραίτηση της Επιτρόπου νομοθεσίας κας. Λουΐζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, αφού αποτελεί ποινικό αδίκημα να οδηγεί πολίτης της Δημοκρατίας πόσο μάλλον αξιωματούχος, υπό την επήρεια αλκοόλης. Ισχύει βέβαια το δικαίωμα της αμφιβολίας αφού δεν υπάρχει καταδίκη, αλλά το θέμα είναι κυρίως ηθικό και όχι νομικό.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας, δεν είναι «ένας οποιοσδήποτε πολίτης» που μπορεί να υποπέσει σε μια τροχαία παράβαση ή να διαπράξει μια πράξη που ενδεχομένως να αποδειχθεί ποινικό αδίκημα. Δεν έχει ούτε τα προνόμια, ούτε τις εξουσίες του «οποιουδήποτε πολίτη».

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα εκπέμπει οσμή συγκάλυψης του σκανδάλου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πιστεύουμε ακράδαντα, πως αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος. Αναμένουμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τοποθετηθεί για την υπόθεση και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για παύση της Επιτρόπου.