Οικολόγοι για αθώωση αστυνομικών: Τελικά ποια η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα;

Η αθώωση της Αστυνομίας στην υπόθεση των πολλαπλών δολοφονιών γυναικών ακόμα μια ένδειξη της απουσίας «κράτους δίκαιου», αναφέρουν σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Για την υπόθεση «Μεταξά» η οποία ταρακούνησε το Παγκύπριο, αλλά απασχόλησε και το παγκόσμιο, φαίνεται να βαίνει (κι αυτή) σε κουκούλωμα.

Παρά τις καταγγελίες για Αστυνομικούς πρώτης γραμμής που γνώριζαν για τις εξαφανίσεις των γυναικών επί σειρά ετών κι είχε ως αποτέλεσμα να στοιχίσει την ζωή σε 5 γυναίκες και δύο παιδιά φαίνεται να προκύπτουν ποινικές ευθύνες για όργανα της τάξης. Οι γυναίκες – θύματα, δολοφονήθηκαν και δεν εξαφανίστηκαν ή πήγαν στα κατεχόμενα «γιατί έτσι κάμνουν τούτες» όπως δήλωναν Αστυνομικοί σε καταγγελίες πολιτών.

Για τους συγκεκριμένους Αστυνομικούς αποφασίστηκε πως δεν θα διωχθούν ποινικά, δηλαδή ουδείς θα παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για παράλειψη καθήκοντος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, καθώς εάν οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί είχαν υπηρετήσει σωστά το καθήκον τους και εάν είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για έλεγχο των «εξαφανίσεων» τότε θα προλαβαίναμε τα χειρότερα και δεν θα θρηνούσαν οι οικογένειες τα θύματα από τον κατά συρροή δολοφόνο.

Τελικά ποια η δικαιοσύνη και πως απονέμεται σε αυτή τη χώρα; Τελικά υπάρχει «κράτος δικαίου»;