Οικολόγοι: Αξιολόγηση Τρόικας: Ο πιο καλός μαθητής αλλά ανεξεταστέος

Η Εκπρόσωπος της Τρόικας κα. Βελκουλέσκου σε χθεσινή της συνέντευξη έδωσε τα εύσημα στην Κυπριακή Κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε για μη εφησυχασμό και για νέα μέτρα.

Εμείς λέμε μπράβο μας! Είμαστε οι πιο καλοί μαθητές στην πιστή εφαρμογή των όρων ενός μνημονίου που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ευθύς εξαρχής. Καλοί μαθητές αλλά ανεξεταστέοι. Γιατί; Γιατί η ανεργία έχει ανεβεί στο 17.5% με αυξητική τάση. Κατ’ ακρίβειαν η Κύπρος παρουσίασε την πιο μεγάλη αυξητική τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ύφεση είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη και φτάνει στο 13% με προβλέψεις ότι θα χειροτερέψει στον επόμενο χρόνο. Το πείραμα πέτυχε και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

Η κα. Βελκουλέσκου έδωσε τα εύσημα για τα μέτρα που πάρθηκαν το Δεκέμβριο 2012 αλλά και τον Απρίλιο του 2013. Εμείς θεωρούμε και τις δύο διακυβερνήσεις και τη διακυβέρνηση του κ. Χριστόφια που μας έφερε ως εδώ, αλλά και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη που οδηγεί αυτό το καράβι στο μνημονιακό πέλαγος, υπεύθυνους για τις επιπτώσεις. Οι δύο Κυβερνήσεις είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας των κομμάτων και την ανοχή της πλειοψηφίας του λαού στην εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων. Άρα δεν είναι άξιο απορίας γιατί η Τρόικα είναι ευχαριστημένη για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Δυστυχώς και οι δύο Κυβερνήσεις απέτυχαν στον τομέα της ανεργίας και της ύφεσης.

Ας μην ωραιοποιούν λοιπόν κάποιοι την κατάσταση. Η πραγματική εικόνα μιλάει από μόνη της. Είναι η εικόνα της ανεργίας και της φτώχιας. Αυτή είναι η πρόοδος που μας λένε οι Τροϊκανοί ότι έχουμε κάνει.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ