Οικολόγοι: Αν είμασταν σε μια κανονική χώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είχε ήδη παραιτηθεί

Σε δήλωσή της για τις πολιτιογραφήσεις, η υποψήφια βουλεύτρια Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  Θεανώ Καλαβάνα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι εάν  είμασταν σε μια κανονική χώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είχε ήδη παραιτηθεί – δεν αρκεί η απολογία για τις πολιτογραφήσεις

Βίντεο δηλώσεων:

Μετά από 8 χρόνια Προεδρίας του Νίκου Αναστασιάδη στην ηγεσία της χώρας, που σημαδεύτηκαν από σωρεία σκανδάλων με αποκορύφωμα το σκάνδαλο μεγατόνων των «χρυσών» διαβατηρίων, ο Πρόεδρος δηλώνει σε συνέντευξη του σήμερα στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι θα απολογηθεί δημόσια για τις ευθύνες που του αναλογούν μετά και το πόρισμα Νικολάτου, όπου αποκαλύπτει ότι το 52% των πολιτογραφήσεων δόθηκαν παράνομα.

Μετά από όλες τις αποκαλύψεις και το επίμαχο βίντεο του Al Jazeera η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, αλλά και προσωπικά ο ίδιος, για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε ήδη να παραιτηθεί και όσοι ευθύνονται να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν αρκεί η απολογία για ένα πρόγραμμα που έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Και αφού ο Πρόεδρος θεωρεί ότι είναι καιρός να αποδοθούν οι ευθύνες τότε πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε δημοσιοποίηση των πορισμάτων με ονόματα και καταστάσεις χωρίς καμία συγκάλυψη ή παρεμπόδιση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εδώ και πολλά χρόνια φωνάζουμε για τη καλοστημένη κομπίνα του επενδυτικού προγράμματος, ζητώντας πάντα διαφάνεια.

Είναι καιρός να τερματιστεί η διαφθορά, γι’ αυτό Οικολόγους τούτη τη φορά!