Οικολόγοι: Έπρεπε να ντρέπεται η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ για τις αναπομπές του Προέδρου

Οι αναπομπές των προτάσεων νόμου ακόμα ένα δείγμα της κοινωνικής αναλγησίας κυβέρνησης – ΔΗΣΥ, τόνισαν σε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση που ενέκρινε στο πόδι χιλιάδες παράνομα διαβατήρια συγγενών, φίλων και πρώην συνεταίρων προσπαθεί να μας πείσει ότι ακολουθεί κατά γράμμα τους νόμους και τους κανονισμούς.

Οι υπηρέτες της διαπλοκής και των διεθνών λαμόγιων, εμφανίζονται σκληροί με τους εργαζόμενους και τους ανάπηρους.

Έπρεπε να ντρέπεται η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ για τις αναπομπές του Προέδρου.

Έπρεπε να ντρέπονται γιατί υποχρεώνουν πολίτες με μόνιμη αναπηρία να ταλαιπωρούνται σε αχρείαστες αξιολογήσεις της αναπηρίας σε περιπτώσεις μόνιμης αναπηρίας ή εκ γενετής αναπηρίας.

Έπρεπε να ντρέπονται γιατί επιμένουν στο άδικο και μνημονιακό μέτρο της αποκοπής του 12% στις περιπτώσεις πρόωρης σύνταξης ενώ ταυτόχρονα τιμωρούν τους εργαζομένους με αποκοπή της άδειας ασθενείας και του ανεργιακού επιδόματος αν αποφασίσουν να ΜΗΝ αποχωρήσουν πρόωρα.

Έπρεπε να ντρέπονται που έχουν μετατρέψει 10000 εργαζόμενους στο δημόσιο σε αυτεργοδοτουμενους, μειώνοντας σημαντικά τα εισοδήματα τους (πχ οι εργαζόμενοι στα ΚΙΕ)

Με τις αναπομπές αυτές κυβέρνηση και ΔΗΣΥ έχουν αναδείξει το κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο πρόσωπο τους.

Δεν μπορεί ο πρόεδρος στις αναπομπές του να μιλά για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) όταν ανέβασε το χρέος της κυβέρνησης προς το ταμείο σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα 8 δις που χρωστά στο ΤΚΑ για να ενισχύσει την βιωσιμότητα του;

Από την άλλη γιατί τα κόμματα δεν ψηφίζουν την πρόταση νόμου των Οικολόγων για τον κοινωνικό έλεγχο του ΤΚΑ;

Ας μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από το άρθρο 80 του Συντάγματος που απαγορεύει στη Βουλή να αυξήσει τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδεχθεί νομοθεσίες του ψήφισε η Βουλή και προκαλούσαν αύξηση του προϋπολογισμού. Το θέμα δεν είναι συνταγματικό, αλλά πολιτικό.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΔΗΣΥ έδειξαν ξανά το αντικοινωνικό τους πρόσωπο.13 Μαΐου 2021