Οικολόγοι: Άκρως απαράδεκτη η παραχώρηση προσωρινής πολεοδομικής άδειας στο σφαγείο Cypra

Για άκρως απαράδεκτη κίνηση εκ μέρους της Κυβέρνησης για τη παραχώρηση προσωρινής πολεοδομικής άδειας στο σφαγείο Cypra, κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δόθηκε προσωρινή πολεοδομική άδεια στο πολυσυζητημένο – παράνομο σφαγείο Cypra για έξι μήνες.

Σε δηλώσεις της η συντονίστρια της Επιτροπής Εσωτερικών του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βρισκόμαστε κάθετα αντίθετοι με την απόφαση αυτή του Υπουργικού, καθώς θεωρούμε πως δεν θα επιλυθεί το πρόβλημα οχληρίας και οσμών.

Άλλωστε, κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει το σκάνδαλο μεγατόνων του σφαγείου Cypra το οποίο βγήκε στην επιφάνεια λόγω κορωνοϊού πριν από ένα χρόνο. Η λειτουργία του σφαγείου από τον ιδιοκτήτη μέχρι και την διευθυντική ομάδα, εκτός του ότι παραβίαζε κατάφορα την νομοθεσία επί σειρά ετών, προκαλούσε και περιβαλλοντικά προβλήματα, έντονη οχληρία, αλλά και ρύπανση της περιοχής.

Δυστυχώς, η απόφαση αυτή, τιμωρεί ξεκάθαρα τους κατοίκους της περιοχής και επιβραβεύει την παρανομία.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι η εξέταση αίτησης για αδειοδότηση δεύτερης μονάδας διαχείρισης κτηνοτροφικών αποβλήτων στην περιοχή είναι άκρως απαράδεκτη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης της. Η περιοχή είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη, όπως διαφάνηκε και από τις μελέτες που κατατέθηκαν για την χωροθέτηση του ασφαλτικού στο Μιτσερο, και μια επιπλέον μονάδα θα επιβαρύνει υπέρμετρα την όχληση της περιοχής».